A programozás szó sokakat elrémiszt, egyből fekete alapon zöld számok kígyózó sorát vízionálják a mátrixból, amit csak a kiválasztottak képesek értelmezni.
Ugyanakkor már vannak olyan egyszerű és grafikus PLC programozási nyelvek, amik könnyen elsajátíthatóak nem szakemberek számára is, ezzel széleskörű felhasználást biztosítanak. Ebben a cikkünkben a Funkcióblokk-diagram (FBD) és Létradiagramokkal (LAD) ismerkedünk meg közelebbről, melyek méltán népszerűek a PLC programozók körében.

Olvass tovább

Alkalmazási példa 250 Celsius-fokos kihívásról.
Gyerekként biztosan sokan álmodoztunk arról, hogy építünk egy robotot, ami aztán elvégzi helyettünk a házimunkát. Meglocsolja a virágokat, lenyírja a füvet, kinyitja a garázskaput és megírja a házit.

Olvass tovább

Azt hogy a PLC egy mozaik szó, biztosan tudod, azt is, hogy ez a Programmable Logic Controller-ből jött, vagy ha német területen dolgozol, akkor az SPS (Speicherprogrammierbare Steuerung) is ismerős lehet. De tisztában vagy-e azzal, hogy miért használnak PLC-t, vagy mit rejt ez a három betű, valójában?

Olvass tovább

Te, a sötétben rejtőzködő, titkos IP-cím alatt harcoló, igazság bajnoka vagy, aki vírusokat pusztít el és oltalmazza az IT- (Information Technology) rendszer felhasználóit, vagy egy igazi szuperhős, aki robotok és PLC (Programmable Logic Controller) -k, valamint ipari hálózatok rengetegében segíti kielégíteni a fogyasztói társadalom igényeit és pillanatok alatt ott terem, ha szükség van rá?

Olvass tovább

Pin It on Pinterest